hits

Helene Harepus mot Hanvold

kommentarer
Jan Hanvold i Visjon Norge bruker amerikansk lovgivning for å stoppe videoklipp om seg selv. Foto Scanpix.

Pengepredikant Jan Hanvold i Visjon Norge går drastisk til verks mot sine kritikere. Nå i helga fikk han fjernet Helene Harepus fra Twitter. 

Hanvold ble særlig kjent etter NRK Brennpunkts reportasje Pengepredikanten i fjor høst. Her kom det tydelig fram hvordan lurendreieren fra Drammen de siste 15 årene har klart å samle inn rundt 1 milliard kroner til sitt nettverk av private selskaper.

Jan Hanvold klaget NRKs framstilling av den kyniske virksomheten sin inn til Pressens faglige utvalg (PFU), men nådde ikke fram. Hanvold er nemlig akkurat så skruppelløs som kritikerne hevder.

LES HER: Frekkhetens nådegave

Men så lenge det ikke er direkte kriminelt å samle inn penger til seg selv, så fortsetter Hanvold som før.

Riktig nok er han tidligere straffedømt for økonomisk kriminalitet, men det forhindrer ikke at han nå har klart å bruke amerikansk lovgivning for å få stoppet den anonyme twitterkontoen @smultringer eller Helene Harepus fra Twitter. 

Harepus har spesialisert seg på å legge ut klipp fra Visjon Norges sendinger, som viser Hanvold eller medarbeiderne hans i aksjon på tv-skjermen. En av de mest oppsiktsvekkende er denne, med tittel:

- Send 50.000 kroner. Noe kommer til å skje:

For dette har Hanvold klaget henne inn for brudd for opphavsretten, og fått medhold av Twitter - fordi de følger amerikansk lov. Det hører med til historien at i henhold til norsk lovgivning er Helene Harepus' virksomhet fullstendig lovlig. 

Beslutningen om å suspendere Helene Harepus har ført til sterke reaksjoner blant norske Twitter-brukere, som i ren solidaritet har tatt over delingen av Hanvold-materiale.

Du finner noen flere smakebiter her:

 - Gjerrige går til helvete

Det vakte stor oppmerksomhet da Facebook måtte snu etter protesten mot sensuren av det ikoniske Vietnam-bildet. Det hadde vært interessant om noen tok seg bryet med å utfordre Twitter i spørsmålet norsk eller amerikansk lovgivning.

Inntil videre får vi støtte Helene Harepus ved å dele så mange Hanvold-videoer som mulig ...