hits

Disse skal overta Nettavisen i valgkampen

kommentarer
Siv Jensen, Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Audun Solbakken blir alle å se som gjesteredaktører i Nettavisen. Fra NRKs partilederdebatt.

Nettavisen har en stolt tradisjon med politikere som gjesteredaktører i valgkampen. Denne gangen kommer hele topplaget med Erna og Siv og Jonas og Audun i spissen.

Den første gjesteredaktøren satte seg i redaktørstolen i Nettavisen i august 2009. Navnet var Bård Vegar Solhjell - den gangen kunnskapsminister i Stoltenberg II-regjeringen og påtroppende parlamentarisk leder i SV.

I årets valgkamp var det partileder Knut Arild Hareide i Kristelig Folkeparti som åpnet ballet. 

I sin gjesteblogg eller "leder" i går, søndag 20. august, skrev han at Norske verdier kan ikke tas for gitt. Han tok blant annet inititativ til å hjelpe Italia i flyktningekrisen, og ba førstegangsvelger Davy Wathne om å si nei til søndagsåpne butikker.

I morgen, tirsdag 22. august, er turen kommet til Rasmus Hansson,  nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne. Deretter ser listen slik ut:

Mandag 28. august: Audun Lysbakken, partileder Sosialistisk Venstreparti. 

Onsdag 30. august: Siv Jensen, partileder Fremskrittspartiet og finansiminister. 

Fredag 1. september: Erna Solberg, partileder Høyre og statsminister (blir avløst av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen halvveis). 

Mandag 4. september: Trine Skei Grande, partileder Venstre.

Onsdag 6. september: Marit Arnstad, nestleder Senterpartiet.

Arbeiderpartiet er ikke helt avklart. Partileder Jonas Gahr Støre studerer kalenderen, og stiller muligens med "reserve" Trond Giske. Partileder Bjørnar Moxnes i Rødt har takket ja, men dagen er ikke endelig fastsatt.  

For Nettavisen sikrer ordningen med gjesteredaktører en bredest mulig valgdekning, siden vi lar alle partiene slippe til med sine synspunkter og vinklinger på aktuelle saker. Vi får også en unik innsikt i hva partiene er opptatt av i den siste hektiske valgkamp-innspurten

På den andre siden får politikerne se hvordan verden ser ut fra en valgredaksjon, samtidig som de får anledning til å reagere direkte på nyhetsbildet.

Rollen som gjesteredaktør innebærer at partilederen går inn som politisk redaktør for en dag. På forhånd har de sendt inn forslag til saker som de vil at våre journalisten skal se nærmere på. De har også med seg en "leder" som setter agendaen for dagen. 

Nytt av året er at gjesteredaktørene også får utdype de redaksjonelle prioriteringene sine i en live lunsjprat på Facebook i samarbeid med Nettavisen Lyd og Anders Høglund, kjent debattleder fra både P4, TV3 og Kanal 24.

Med seg som sekundant får Høglund i denne runden med seg sjefredaktør Gunnar Stavrum eller undertegnede.