hits

Drømmeopphold i stengt påskeby

kommentarer
Ytterst mot havet fikk det unge paret fra Frankfurt med seg solnedgangen etter en fantastisk rundtur på Sunnmøre. Foto: Geir Bjørndal Srisoi.


Ok, jeg innrømmer å være litt i feriemodus fremdeles. Derfor passer det bra med den fantastiske historien som nå deles over hele Europa, om paret fra Tyskland som fikk snudd en marerittaktig ferie til et drømmeopphold i påskestengte Ålesund.

Vi snakker mye om reiseliv og satsing på turisme her i landet. Og jeg vet bedre enn de fleste hvor fantastisk det kan være i Norges vakreste by med tilliggende herligheter som Geirangerfjorden og Trollstigen.

Men jeg vet også hvor steindødt det kan være i en stengt norsk småby.

Da er det godt vi har entusiaster som bretter opp ermene når alt annet går galt.

Og akkurat det skjedde da Danielle Euler (24) og kjæresten Paul Seeger (23) fra Frankfurt oppdaget sin katastrofale feilvurdering: De hadde lagt opp til tidenes påske i Ålesund, for å se på Jugendbyen, fjord og fjell - bare for å oppdage at i Norge, her tar vi helligdagene på alvor!

Først forsvant bagasjen. Så oppdaget de at her var ingenting åpent. Og at her gikk ingen busser. 

Strandet i en påskestengt by ringte de fortvilet rundt. Uten svar. Her satt alle og koste seg for seg selv - hjemme. Eller på hytta.

Men så kom de på å skrive en mail til Bypatrioten, ett av disse små nettstedene som popper opp rundt omkring for å mobilisere til frivillig innsats og for å promotere by- og reiseliv. 

DCIM\100GOPRO\G0010246.JPG
Fossevandring i Geiranger og tid for selfie. Entusiast og fotograf Geir Bjørndal Srisoi til venstre.

"We really want to visit the Geirangerfjord but have no idea to arrive there, because the public transport don't pass there while the holidays, not even on Saturday. And we don't have a driving license, so we can't rent a car Maybe you have an idea or know someone we could join to see the fjord?
Kind regards, Danielle and Paul»

Nettstedet sendte mailen videre til alle sine samarbeidspartnere, og plutselig kom mail tilbake fra frivillig Geir Bjørndal Srisoi, bypatriot og fotograf.

- Dette går ikke. Jeg tar de med meg, Jeg trenger uansett ei pause fra svigermor, svarte han med glimt i øyet. Hele den fantatiske historien kan du lese her.

Dermed bar det avgårde innover fjordene, til Norddalen, Geiranger med fossevandring, Flydalsjuvet og Dronningstolen. 

- På vei hjem snakket jeg med kona som var i gang med å lage middag. Jeg tenkte kanskje hun kunne lage noe ekstra som de kunne få med seg videre. Det endte med at de ble med hjem til oss, forteller Srisoi.

- En utrolig flott by, sier Paul Seeger og Danielle Euler etter det overraskende besøket i Ålesund.

Men turen var ikke over med det. Etter middag bar det utover mot Alnes, ytterst mot storhavet - hvor det overveldede unge paret fikk med seg solnedgangen.

- Jeg lot de være alene i noen minutter. Det kunne jo ha kommet et frieri, ler den entusiastiske guiden - som fikk dokumentert hele turen med bilder. Du kan se flere foto her.

Nå er paret vel tilbake i Tyskland, og skriver:

"We can't thank you enough for your support, today was just awesome! The atmosphere and this hole day was so special, we will never forget. 
Thanks to everyone who helped to make this possible, this day was perfect!"

Akkurat slik reklame som Norge trenger, altså.

Og ikke minst slike historier som kan være med å bryte myter om både trauste og kalde nordmenn og gjerrige sunnmøringer.