hits

Frp-politiker boikotter Nettavisen

I USA er president Donald Trump i krig med journalister og medier, som han mener er ensidige og uredelige.

Her hjemme er stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp) helt enig - og boikotter Nettavisen.


Jan Arild Ellingsen (Frp) er i likhet med Donald Trump sint på deler av pressen.
 

Bakgrunnen er en nyhetssak i Nettavisen offentliggjorde da den kjente justispolitikeren mistet førerkortet i sju måneder i fjor. Boikotten kommer fram i en sak NRK Nordland har laget om pressens dekning av Donald Trump.

Her trekker Ellingsen paralleller mellom norsk og amerikanske presse, og velger altså sin egen sak som eksempel. Bakgrunnen er at Ellingsen 20. mai i fjor la ut følgende melding på Facebook: 

(teksten fortsetter under bildet)


Ellingsens"Facebook-tilståelse" 20. mai.

 

"Godtfolk. Jeg har en tilståelse å komme med. For to uker siden kjørte jeg for fort og mistet førerkortet. Selvfølgelig skulle jeg gjerne sett dette ugjort, men heldigvis går det bare ut over meg selv".

Etter det nektet den kjente Frp-politikeren, som sitter i Justiskomiteen på Stortinget, å snakke mer med pressen om saken. En etter hvert ganske vanlig taktikk blant toppolitikere både i Norge og USA, altså: å legge ut det de selv ønsker av detaljer på sosiale medier, for deretter å avslå å utdype.

Men ifølge norsk lov blir forelegg sidestilt med dommer i det øyeblikk de blir vedtatt. Dermed blir de også offentlige på vanlig måte, og Nettavisen fortalte at Ellingsen hadde kjørt minimum 91 km/t i en 60-sone i Nordland. For det mistet han førerkortet i ni måneder og måtte betale 9000 kroner i bot.

Norsk presse ikke har for vane å omtale fartsbøter. Men det finnes unntak for enkelte offentlige personer, særlig for politikere som selv har vært med på å vedta de lovene som alle vi andre må rette oss etter. 


Justispolitiker Jan Arild Ellingsen med forelegget innfelt. Foto: Scanpix
 

At Ellingsen sitter i Justiskomiteen på Stortinget teller selvsagt med i en slik vurdering. Av samme grunn blir det også litt underlig at Ellingsen ikke kjenner offentlighetspraksisen i domstolene, men hevder at politiet "lot seg lure" til å offentliggjøre opplysninger.

Så kan det legges til at Nettavisen ikke har merket stort til at Jan Arild Ellingsen etter eget sigende ikke vil snakke med oss. Uansett:

Om en norsk Frp-politiker ser seg tjent med Trump-liknende fakter og begynner å boikotte norsk presse på grunn av egne dumheter, er det lite vi kan gjøre med det - annet enn å forsøke å følge sentrale politikere enda tettere.

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar