hits

Trump gir blaffen i Rolling Stones

kommentarer

Har Donald Trump et hjerte av stein?

Eller er bruken av Rolling Stones-låten "Heart of Stone" en direkte peke-nese mot gruppa - som forgjeves har forsøkt å få den kommende presidenten til å stoppe bruken av musikken deres?


Donald Trump med sin Melanie vandrer ned trappene til tonene av Heart of Stone. Skjermdump.

Du har kanskje lagt merke til at Trump flere ganger har brukt Stones-låter i forbindelse med møter og kampanjer. Både Brown Sugar, You Can't Always Get What You Want og Start Me Up har runget over høyttalerne på diverse Trump-arrangementer, noe som sikkert har fått mange til å lure:

Er den aldrende Stones-gjengen blitt Trump-tilhengere?

Ovehodet ikke. Ifølge Billboard har Jagger/Richards flere ganger bedt Trump om å slutte å bruke låtene deres, noe som vanligvis er regnet som god folkeskikk å ta hensyn til.

Men Trump er ikke vanlig. Han gir rett og slett blaffen. Andre artister som har fått merke det, er blant andre Adele og R.E.M.

Og i går gjorde Donald Trump (70) det igjen:

For da den kommende presidenten gikk nedover trappa foran Lincoln Memorial sammen med sin fru Melanie, var det til tonene av Heart of Stone fra 1964. (trykk på lenken, så får du se.)

Og antakelig måtte Keith Richards (73) enda en gang rive seg i håret. For allerede i 2015 uttalte Richards at utsiktene til å få Trump som president var hans "verste mareritt".

Keith Richards og resten av Stones liker ikke at Trump bruker låtene deres. Foto: Scanpics

Om låtvalget ikke er et pek til Rolling Stones, er det mildt sagt underlig for anledningen. For dette er ikke akkurat en kjærlighetserklæring, verken til Melanie eller det amerikanske folk, for å si det slik.. Du kan lese teksten her.

I dag blir han innsatt, og i både tradisjonelle og sosiale medier har det svirret med rykter om hvem som har sagt nei til å opptre i forbindelse med seremonien - som altså begynte allerede i går. 

Både Elton John, Celine Dion og Kiss skal ha blitt spurt, men har sagt nei. 

Også Andre Bocelli skal ha sagt nei, men her sier Trump-administrasjonen at det var Trump som ikke ville ha ham.

Også svensk-britiske Rebecca Ferguson skal ha blitt spurt. Ifølge BBC skal hun ha gitt beskjed om at hun ville "garciously accept", men bare hvis hun fikk synge Strange Fruit, en verdensberømt jazzlåt fra 1939 om lynsjing av afro-amerikanere, først framført av legendariske Billie Holiday.

En slags fornærmelse tilbake, der altså, og i ettermiddag får vi se om Donald Trump klarer å snike inn en Stones-låt til.