hits

Unnskyld, Tybring-Gjedde!

kommentarer

Nettavisen presenterte i ettermiddag (tirsdag) en nyhet om at et parti med navn Alliansen skulle presenteres i Porsgrunn torsdag kveld.

Saken var basert på et tips, som i hovedsak var riktig.

Det som imidlertid ikke var riktig, var at det nye partiet hadde noe som helst med familien Tybring-Gjedde å gjøre.

Det hevdet forsåvidt ikke tipserne heller. Og heller ikke lederen i det kommende interimstyret, Hans Jørgen Lysglimt Johansen. 

Partistifterne hadde bare tilfeldigvis lagt møtet til samme sted og (nesten) samme tid som der Christian Tybring-Gjedde skulle delta på et forsvarspolitisk debattmøte samme kveld, på Ælvespeilet i Porsgrunn. 

Arrangøren hadde også passet på å ikke fjerne Tybring-Gjeddes navn fra programmet, selv om Christian Tybring-Gjedde forteller at han takket nei til å delta på det forsvarspolitiske møtet med tittel Hva truer Norge for lenge siden. 

Siden ekteparet Tybring-Gjedde var mye omtalt i forbindelse med et nystartet parti med navn Alliansen tidligere i høst, var det naturlig å legge to og to sammen: Christian Tybring-Gjedde i samme by, til samme tid, på samme sted? Det kunne jo ikke være tilfeldig?

Nå hører det med til historien at Nettavisen ikke skrev direkte at Tybring-Gjedde hadde noe med det planlagte partiet å gjøre. Vi bare antydet det, ved å skrive om tidligere koblinger, blant annet en mye omtalt middag tidligere i høst - der det nye partiet ble diskutert.

Men vi antydet likevel tydelig nok til at det kunne skade ekteparet Tybring-Gjedde - der hun er statssekretær for Fremskrittspartiet, og han er stortingsrepresentant.

Nå skal ikke jeg beskylde noen for å ha lurt noen. Men da Nettavisen snakket med "partistifter" Hans Jørgen Lysglimt Johansen for å få bekreftet tipset, kan vi vel gå så langt som å si at han ikke gjorde mye for å oppklare den åpenbare misforståelsen.

Og da Nettavisen også kontaktet stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde for kommentar, valgte han å ikke ville svare på spørsmål - og la på. 

Det skjønner jeg godt.

Han er selvsagt lut lei av å bli koblet til et parti som han selv gjentatte ganger har forsikret å ikke ha noe med å gjøre - og som det ville være illojalt overfor eget parti om han hadde.

Så derfor er tiden kommet for en uforbeholden beklagelse:

Unnskyld, Ingvil og Christian Tybring-Gjedde, for at vi igjen koblet deres navn til noen som forsøker å starte et nytt parti ved navn Alliansen. 

Nettavisen har ingen som helst grunn til å tro at dere har noe med initiativet i Porsgrunn å gjøre.