hits

Si meg hvem du omgås - og hvor du bor ...

kommentarer

Politisk kommunikasjon kan være så mangt: De siste dagene har for eksempel Arbeiderpartiet i Oslo fått pes fordi nær halvparten av listetoppene til stortingsvalget er PR-folk.

Hva du gjør gir jo et slags signal på hvem du er. Et annet signal er hvor listetoppene bor


BESTE VESTKANT: Jonas Gahr Støre og to andre listetopper i Arbeiderpartiet bor på Oslos mest fasjonable adresser. Foto: Google/Scanpix.
 

Ordspråket «Si meg hvem du omgås, så skal jeg si deg hvem du er,» er eldgammelt, og skal ifølge kristen tradisjon stamme fra en gresk vismann som levde mer enn 400 år før Kristus. 

For det er ikke bare hva du sier, som forteller hvordan du er eller hvilken type du ønsker å være. Det sier like mye hva du gjør.

Som et apropos var det avisa Klassekampen som denne uka fortalte at av Oslo Arbeiderpartis 25 navn på lista til kommende stortingsvalg, er 20 yrkesaktive. Av disse er det bare fire (4) som har en annen jobb enn rådgivning, PR eller politikk på fulltid. 

- Kva tenkjer du om at nesten halvparten av toppkandidatane er kommunikasjonsrådgjevarar? spurte Klassekampen

- Det har eg faktisk ikkje reflektert over. Kven er det snakk om? svarte lederen i nominasjonskomiteen, Signe Horn.

(Teksten fortsetter under bildet)


BESTE VESTKANT: Marianne Martinsen. Foto Arbeiderpartiet

Komiteen har sannsynligvis ikke reflektert over hvor toppkandidatene bor heller, men igjen kan onde tunger hente fram det gamle ordtaket. For her kan vi raskt slå fast at hele tre av fem toppkandidater er villaeiere i Vestre Aker bydel, til og med på de aller mest fasjonable stedene. 

Jonas Gahr Støre (1) bor på Ris, Marianne Martinsen (2) bor på Slemdal, og Espen Barth Eide (5) bor på Vinderen. De er praktisk talt naboer på Holmenkollbanen, bare med Gaustad i mellom. Så rent praktisk er det lite i veien for at de kan møtes hver 1. mai for avsynging av "Så samles vi på Vinderen"

"Si meg hvor du bor, så skal jeg si deg din adresse", blir det fleipet i eiendomsbransjen. Også Oslo Arbeiderparti må nok tåle en del fleip rundt PR-bransje og beste vestkant fram mot valget neste år.

Vi kan vel si at det er lenge siden Einar Gerhardsen og Trygve Bratteli. Jeg synes det er rart at et sosialdemokratisk parti frivillig legger ballen så tydelig midt på straffesparkmerket. 


BESTE VESTKANT OG ... : Espen Barth Eide bor på Vinderen. Mens for eksempel førstekandidat for Høyre, Ine Marie Eriksen Søreide, bor i Gamlebyen.