hits

Despoten Hege Storhaug

Hege Storhaug har solgt flere tusen eksemplarer av sin bok "Islam - den 11. landeplage", en bok som har skaffet henne mange tilhengere. Nå har hun fått blod på tann. 


Hege Storhaug gjentar at hun vil avskaffe religionsfriheten i Norge. Foto Nettavisen.
 

I et intervju med Aftenposten i dag legger hun fram en slags "plan" for hvordan hun skal redde det demokratiske Norge.

Denne gangen tror jeg noen av de som hittil har støttet henne, vil stusse. Mens noen av motstanderne hennes vil si at hun viser sitt sanne ansikt.

Jeg har selv vært blant dem som mener at Storhaug har hatt en funksjon i norsk offentlighet. Dette fordi hun formulerer meninger som mange støtter - men ikke alltid klarer å målbære. 

Jeg mener også at deler av venstresiden er dogmatisk i sin motstand mot innvandringskritikk. Og at Kjetil Rolness´ ridderlige forsvar for henne noen ganger har vært betimelig.

Nå skriver til og med Rolness at han grøsser.  

Her er noen av forslagene hennes:  

1. Stryke såkalte hatvers i Koranen i norsk oversettelse.

Her ønsker Storhaug å gå inn og redigere i Koranen. Vers som omhandler dreping og lemlesting og hugging av hender skal vekk, og bare denne redigerte versjonen skal tillates i norske moskeer. Hvem som skal bestemme hva som skal kuttes?

Jo, det skal Kirken og biskopene, sammen med imamene.

Hæ? Jeg vet nesten ikke om jeg skal tro det jeg leser. Skal prester og biskoper fra en religion gå inn og redigere i bøkene til en annen? Er det virkelig noen som tror at det vil fungere?

Jeg er ikke spesielt troende selv. Men det kunne ikke falle meg inn å gå inn og forsøke å "redigere" i noe som andre folk tror på. Hva de tror på, må de sannelig få bestemme selv.

Og så dette: Det er ikke så rent lite gladvold i Bibelen heller, om vi skal si det slik. Da måtte vi vel gå inn og kutte store deler av Det gamle testamentet også? 

2. Staten skal styre innholdet i muslimske menigheter.

Igjen, det er nesten så jeg må lese en gang til: Skal staten styre hva folk tror på og gjør i gudshusene sine?

Jeg vet ikke hvilke partier på Stortinget som kunne tenkes å støtte et slikt forslag. Ikke engang Fremskrittspartiet vil gjøre det, som jo mener å være et liberalt eller liberalistisk parti. 

De som virkelig satte slike kontrolltanker i system var jo Sovjetunionen og noen av de østeuropeiske landene, som innsatte sine egne biskoper i noen kirker - samtidig som de stengte andre. Det er slike regimer Storhaug nå stiller seg opp sammen med.

For det første satte de religionsfriheten til side. For det andre hjalp det ikke akkurat. Da Muren falt etter 50 år med diktatur blomstret nyreligiøsiteten som aldri før.

3. Enkelte moskeer stenges. Ingen nye bygges.

Her vil Storhaug ha en "full, ideologisk kartlegging av hvilken islam det er på innsiden" av hver enkelt moske, og så må Stortinget på banen for å regulere praktiseringen. Altså igjen staten, eller nærmere bestemt politikerne, som nå også skal bestemme over hver enkelts indre trosliv.  

Jeg prøver å se det for meg: Stortingskomiteen for regulering av moskeer, en forsamling av folkevalgte fra Bykle og Bamble og Bergen, som skal bestemme hvilke bønner som er tillatt og hvilke klesplagg som er forbudt. Hvilke typer stater er det som holder på slik?

6. Vil bare slippe inn et fåtall med vestlige holdninger.

Her blir det nesten ufrivillig komisk når Hege Storhaug sier at de eneste hun vil slippe inn i Norge, er politiske dissidenter i "opposisjon mot despoti". Og at de som slipper inn må være for FNs universelle menneskerettigheter. 

Men om Storhaug fikk bestemme, hadde hun jo akkurat avskaffet noen av de sentrale menneskerettighetene hun sier hun er slik en varm tilhenger av. Vi ville bodd i et diktatur, eller despoti, med Hege Storhaug i rollen som despot. 

Jeg tror det er viktig at vi holder fast på en dyrekjøpt sannhet: 

Hensikten helliger ikke midlet.

I iveren etter å forsvare våre demokratiske verdier må vi ikke bruke metoder som gjør at vi avskaffer de samme verdiene helt på egenhånd. 

Vi må heller ikke oppføre oss slik at vi støter fra oss fredelige, norske, moderate muslimer som ikke har gjort en katt fortred, men som tvert om ønsker å bidra til å utvikle det norske samfunnet og de demokratiske verdiene som de elsker. 

Disse er våre allierte i kampen mot IS og andre terrororganisasjoner, ikke våre fiender.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar