hits

Festlig mediekrangel om Northug


Det er ikke bare Petter Northug som tenker på penger. Foto:Scanpix

 

Vi i pressen blir ofte kritisert for ikke å kritisere hverandre.

Derfor er det festlig i dag å kunne rette oppmerksomheten mot tidligere sportsredaktør, nå kommentator Esten O. Sæther i Dagbladet, som i dag retter en moralsk pekefinger mot Petter Northug i kommentaren Penger; bare penger.

"Dette er ingen strid om treningsopplegg eller personlig frihet; det gjelder bare penger", skriver Sæther foraktelig, og fortsetter:

"Det er denne økonomiske grådigheten som Skiforbundet har satt en definitiv stopper for".

Dette har han etter min mening helt rett i.

Men da er det jo også morsomt å vite at Sæther selv er landslagstrener i Futsal, og dermed ansatt i Norges Fotballforbund. Som jo i likhet med Norges Skiforbund er tilknyttet Norges Idrettsforbund.

En giftig tunge kan derfor finne på å si at Esten O. Sæther her står i fare for å skrive med påholden penn. Og at også idrettsforbundene er ute etter, ja nettopp - penger til fordeling i organisasjonene sine. 

Men ekstra festlig blir det jo da, at den giftige tungen som gjør oss oppmerksom på dette gjennom Facebook, heter Alexander Øystå.

(Bloggen fortsetter under bildet)


Da blir ikke dette noen spesielt god sak for Esten O. Sæther eller Alexander Øystå heller.


Øystå er tilfeldigvis sjefredaktør i Vi Menn, en av Northugs hovedsponsorer, som flere ganger har tatt med seg gullgutten til Las Vegas for å spille poker.

Penger er ikke så helt uvesentlig her heller, altså.

Jeg er en sterk tilhenger av at ulike aktører i pressen krangler med hverandre. Men jeg synes det er helt ok at de samtidig forteller om alle pengesekkene de forsøker å fylle. 

 

 

#Northug #presseetikk #ViMenn #NFF #Idrettsforbundet #Skiforbundet #Nettavisen #ErikStephansen

 

 

 

 

  

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar